+31 (0) 20 261 73 44

7 dagen per week bereikbaar van 09:30 tot 20:00

Reisverslag bezoek Vancouver (Canada)
internationale beurs goudmijnen - 21 januari - 26 januari 2023.

21 januari - Vertrek Schiphol met een directe vlucht (KLM) naar Vancouver, Canada. Na een turbulente vlucht gearriveerd en met de taxi naar het Coast Harbour Hotel. Lekker wat gegeten en gedronken.

22 januari - Naar het convention Center om samen met de CEO van Tagiuk Gold en zijn medewerkers de stand op te bouwen, eigenlijk was mijn taak om de foto's op te hangen, niet echt spannend dus. Alles werd gecontroleerd tot in detail en na goedkeuring een uitgebreid gesprek gehad met Andrew Lee, de CEO, van Tagiuk Gold LLC. Dit is de goudmijn in Nome, Alaska waar wij deze forward gold sale voor verzorgen door klanten door te sturen naar Tagiuk Gold. Wij ontvangen daar een commissie voor, zoals vermeld in de koopovereenkomst.Aanvankelijk was het een algemeen gesprek, maar al snel werd door Andrew, naar aanleiding van mijn vragen, in detail getreden en ik moet u eerlijk zeggen, het was overweldigend wat deze man weet en waar hij sinds 2006 mee bezig is. Waar ik, en waarschijnlijk ook u, geïnteresseerd in zijn: waarom hij zoveel korting geeft op de huidige goudprijs? Eigenlijk, na het aanhoren van zijn redenen, is het heel simpel. Nu de goudmijn, in verband met vorst, stil ligt tot mei worden machines vervangen, onderhoud gepleegd en nieuwe machines gekocht om ingezet te worden om de productie te hervatten en te verhogen.

Natuurlijk was mijn volgende vraag, wat is de zekerheid voor de kopers? Daar kwam een overtuigend antwoord op door Andrew namelijk: Op alle onze claims zit een 43-101 rapport en dat houdt in dat er moet aangetoond zijn, door onafhankelijke geologen, dat het goud er ook echt is. In het geval van Tagiuk Gold is dat volgens het onafhankelijke rapport 350.000 troy-ounces (10.500 kilogram) wat een waarde vertegenwoordigd tegen de huidige goudprijs van € 598.500.000 ten aanzien van de € 8.000.000 die nodig is. Dus de volgende vraag van mijn zijde was, waarom ga je dan niet naar een bank, dat is veel goedkoper? Zijn antwoord was zeer direct en snel namelijk: een bank zal dat nooit doen, omdat het voor hun "iron in the hills" is en voor hun niet controleerbaar.

Nog even terugkomend op de zekerheid voor de kopers. Andrew meldde ook dat alle bezittingen en claims bij falen van Tagiuk Gold ten aanzien van de levering ten gunste vallen aan de FGS kopers. Tevens is er een verzekering afgesloten bij overlijden van leden van de directie.

Hiermee sloten we de dag af en kroop ik onder de wol.

23 januari - Op de beurs waren totaal 800 standhouders aanwezig, goudmijnen, safety bedrijven, transport bedrijven, geologen, testdrill bedrijven en nog veel meer op de AME Round up beurs, gehouden in het Vancouver Convention Center. Het was echt een belevenis toen ik al die mensen sprak en met name de eigenaren van de goudmijn bedrijven. Ik vroeg hoe zij de goudmijn en uitbreidingen financierden en bij werkelijk 90% kwam het antwoord, door middel van een forward gold sale. Voor de goudmijnen is dat de normaalste en meest gangbare manier om hun potentiële goudvoorraad uit de grond te halen. Ik heb het dan niet alleen over kleinere goudmijnen, maar ook over de beursgenoteerde goudmijnen. Uitgesproken werd, bij het kopen van een huis neem je een hypotheek, bij het uitbreiden van een goudmijn schrijf je een forward gold sale uit. Na veel gesprekken ging ik hondsmoe naar mijn hotel, na wat gegeten en gedronken te hebben was het tijd om te rusten.24 januari - Was een interessante dag, want ik had me ingeschreven voor wat lezingen die verzorgd werden door mid-scale goudmijnen. Eigenlijk was het een totale bevestiging van wat ik de vorige dag allemaal te horen had gekregen. De dag duurde lang, maar was voor mij weer een herhaling dat wat Andrew mij verteld had ook correct is.25 januari - Ontmoette ik een interessante man namelijk Ross Edenhoste van A1 Cats. Ik heb uren naar deze man geluisterd en hoe hij het had "geflikt" om een succesvol goudmijn consortium op te zetten. Deze selfmade goudmijner op leeftijd kon zichzelf helemaal vinden in wat Andrew in de steigers heeft gezet. Hij zei; dit is de juiste en enige manier om succesvol te zijn en succesvoller te worden.

De avond stond in het teken van Alaskian Night waar alle bedrijven uit Alaska voor een heerlijke hap en een drankje hadden gezorgd.26 januari - Stond in het teken van het vertrek. Nog snel even wat typische Canadese cadeautjes gehaald en daar ging ik weer. Vol motivatie en overtuiging dat Tagiuk Gold dit tot een enorm succes zal maken en het een unieke kans biedt voor de klanten van Goudvoordeel.nl

Eind mei/ begin juni zullen we met een aantal klanten de goudmijn bezoeken in Nome, Alaska. Bent u daar ook bij?

* Alle foto’s zijn door Goudvoordeel.nl gemaakt.

Contactgegevens

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over ons goud affiliate programma.

Goudvoordeel.nl
Benedictijnenhove 6
3834 ZE, Leusden
Nederland

U kunt ons ook vinden in de GoudGids 2024 !


Terug naar de hoofdpagina.