+31 (0) 20 261 73 44

7 dagen per week bereikbaar van 09:30 tot 20:00

Reisverslag bezoek Graskop (Zuid-Afrika)
Ons bezoek aan Jada Mining - 18 april tot 23 april 2023.

18 april - Vertrek Schiphol naar Johannesburg (Zuid-Afrika) met een directe vlucht (KLM). Na een soepele vlucht kwamen we aan in Johannesburg om 21.20 uur. Toch wel vermoeid van de reis was het heel snel (na wat gegeten en gedronken te hebben) het welbekende mandje in want de volgende dag was het vroeg opstaan om met een binnenlandse vlucht naar Nelspruit te vertrekken.

19 april - Na wat gejohannesburg met de bagage en de indeling van het vliegtuig kwamen we veilig aan in Nelspruit waar de Amerikaanse CEO Cole Ducy van Jada Mining LLC ons opwachtte en in 45 minuten naar onze Kruger Park Lodge bracht. Tijdens de rit hadden wij veel vragen die hij overtuigend beantwoordde. Na wat onderdelen voor de goudmijn opgehaald te hebben kwamen we aan in de Lodge. Dat was een adembenemend aanzicht, zo mooi was dat.20 april -In de ochtend werden we vroeg opgehaald door Cole en gingen we op weg naar de goudmijn, goede wegen tot aan de afslag naar de goudmijn. Daar werd het, op zijn zachts gezegd, een beetje hobbelig. Zonder 4-wheel drive geloof ik niet dat je daar zonder kleerscheuren aan zou komen. Cole liet ons de goudmijn zien, hoe de set-up was en welke machines daar aanwezig zijn, ook de potentie van de claim. Het was een schitterend aangezicht. We werden voorgesteld aan mining manager Mike, wat later de businesspartner van Cole bleek te zijn. Pure kennis van zaken, maar geen grote prater, behalve als het over de goudmijn ging met alle details vandien. Hij had samen met een geoloog en laboratorium precies in kaart gebracht waar en hoeveel goud er aanwezig is op de goudmijn. De set-up van de goudmijn is logisch en overzichtelijk. Na het bezoek ging de reis terug naar het kantoor van Jada Mining waar we de cijfers en forecasts onder ogen kregen. We waren onder de indruk wat de plannen cq productie zou kunnen zijn. Na duidelijke uitleg werden we afgezet bij onze Lodge waar we genoten van een heerlijk dinner en bijpassend drankje.

21 april - We werden opgehaald door Cole en afgezet bij het vliegveld van Nelspruit om terug te vliegen naar Johannesburg. Daar nog een laatste dag in het hotel om de volgende dag terug te keren naar Amsterdam.22 april - We hadden nog een hele dag in Johannesburg en besloten even rond te kijken en kwamen al snel een conclusie: grote stad en een hele andere mentaliteit, die wij overigens niet al te prettig vonden, maar dat zien wel vaker in grote steden. S’avonds ging onze vlucht weer richting Amsterdam waar we op 23 april in de ochtend arriveerden.

Onze conclusie:

Enorm veel potentie in deze goudmijn in Graskop (Zuid-Afrika), maar helaas hebben wij moeten constateren dat dit een start-up goudmijn is en dus (nog) geen productie van het gele goedje kan overleggen. Wij hebben besloten deze goudmijn (nog) niet in ons programma op te nemen. Wel hebben we afgesproken dat we contact houden en wellicht volgend jaar terug keren als de productie op “gang” is en dat we deze, in potentie met goede productie, opnieuw kunnen bekijken. We hebben er een goed gevoel over. Het was een enerverend bezoek en toch weer anders dan de goudmijnen die we eerder bezochten.* Alle foto’s zijn door Goudvoordeel.nl gemaakt.

Contactgegevens

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over ons goud affiliate programma.

Goudvoordeel.nl
Benedictijnenhove 6
3834 ZE, Leusden
Nederland

U kunt ons ook vinden in de GoudGids 2024 !


Terug naar de hoofdpagina.